Vietnam en Cambodja


Vietnam en Cambodja weergeven op een grotere kaart

donderdag 3 mei 2012

Straat leven en het verkeer in Ho Chi Minh

Naaister langs de kant van de weg.
Alles is zo anders in een land als Indonesie en Vietnam. Deze beelden laten er iets van zien. Er rondlopen met alle bewegingen, geluiden en geuren maken het indrukwekkend. We vinden het heerlijk te slenteren door deze drukte. In Chinatown was het extreem druk en met nog meer verkeer in alle maten en soorten. Iedereen heeft het druk met z'n handeltje. Zelfs in de smalste straatjes van de overdekte markt kan er nog een scooter achter je aan komen met spullen erop. We moeten zowat de kraampjes inschuiven om het vervoer langs te laten. Niemand stoort zich aan wat dan ook. Onvoorstelbaar dat dit gewoon allemaal gesmeerd loopt. Geen boze blikken of gevloek. Ook niet in het verkeer waar soms iedereen alle kanten uit gaat en overal tegenin rijdt. Ook als er eens een stoplicht staat!!! Oversteken is ook hier een kunst die we inmiddels goed beheersen. Je moet blijven lopen en nooit stoppen of wachten. Niemand stopt speciaal voor een voetganger of geeft voorrang. Je moet gewoon doen alsof je ook een auto bent en opletten van welke kant ze allemaal komen aanrijden. Alles glijdt vanzelf in elkaar en gaat z'n weg. Zelfs een blinde zou kunnen oversteken met zijn handen in de lucht. Iedereen is extreem alert en reageert op elkaar.
Bedjaks zijn er niet veel meer in Vietnam. De overheid heeft ze verboden nog langer deel te nemen aan het drukke verkeer.
Hangmatten worden veel verkocht. Ook hier weer een handige oplossing om te kunnen slapen. Gewoon op straat waar toevallig 2 palen gunstig staan heeft deze meneer z'n hangmat gehangen en is in diepe slaap. Het verkeer raast langs hem heen.
Ook in slapen, hangen, zitten, liggen, dutten en knikkebollen op een scooter is hier iedereen heel handig.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Marion, de foto waar jij in de fietstaxi zit.....en nog met je mobieltje bezig bent...was je de GPS aan het instellen?

    Het ziet er allemaal prachtig uit wat je beleeft. Blijf nog maar even weg en geniet ervan
    Groetjes van Berthe.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Berthe, je begrijpt dat ik de mobiel altijd in de aanslag heb voor een leuk moment. Ik maak tot nog toe alle foto's met mobiel. Niet de beste kwaliteit maar wel snel en geschikt voor de illustratie van het verhaal. Ton maakt de mooie foto's wel. die gaat er echt voor op pad. Zeg en hier zitten vast nog veel gaten in de markt!!!! Ik dacht aan een frituur...en wat zag ik gisteren...een net geopende frituur met Belgische friet nota bene. Deze Vietnamees heeft 4 jaar in Engeland gewoond en heeft deze zaak geopend. groetjes van Marion

    BeantwoordenVerwijderen