Vietnam en Cambodja


Vietnam en Cambodja weergeven op een grotere kaart

donderdag 3 mei 2012

Nog meer manieren om de kost te verdienen.

Deze man is zo trots op zijn Babi Pangang dat hij ze speciaal voor de foto rechtop gaat leggen. Zo zien we ze nog beter!
Wafels bakken zoals mijn moeder dat vroeger ook deed.
Haar 'bakkerij' draagt ze aan een soepele bamboestok op 1 schouder. Ik zie regelmatig vrouwen lopen met hun handel aan de uiteinden van een bamboestok. Soms ziet het er heel zwaar uit. Ze lopen vrij snel en soepel.De stok laat een flinke 'deuk' zien op de schouder.
Deze jongen verdient de kost met strijken. Hij lacht en zwaait als Ton een foto maakt
Deze jongen, ik denk van een jaar of 10, staat met z'n vader op de hoek van de straat. Ze hebben een 'sleutelbedrijf'. Hij zoekt een sleutel bij een slot.
Deze man heeft z'n naaiatelier ook op de stoep gezet. Klanten komen langs met de scooter en brengen of halen de opdrachten. Misschien is dat de reden dat ook hij langs de kant van de weg staat. Een soort van 'naaidrive'.
Ook de schoenmaker heeft nog veel schoenen te gaan. Waarschijnlijk recyclet hij ook oude schoenen.
Deze wat oudere man draait de spaken van een scooter stevig aan in een rap tempo. Als we stilstaan om te kijken en een foto te maken gaat hij nog bedrevener te werk.
Ook in Ho Chi Minh zie je winkels met schilderijen. Hier is het atelier voorin de zaak langs de stoep. Je kunt de kunstenaars goed aan het werk zien.

5 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nou Woy iedere keer als ik op een andere plek op jouw wil reageren gaat jouw bericht weg!!! Dus nu op deze plek. Kun je de reactie nog eens sturen als je hem nog hebt. Nl het leuke verhaal van Remco. Begint hij nu al te praten!! grappig dat willen pakken van de speen. Las onlangs een onderzoek over babys dat die ook al humor hebben. Hier ook veel kleine kinderen. En....geen luier te zien....bij de 'huisjes tussen de bomen lopen ze vaak bloot. Dat schijnt goed te werken. Wat een ander leven hier!!!!XXMa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Remco zat op mijn schoot, Fenna komt erbij staan. Hij kijkt haar lachend, zegt gaag gaag gaag. Ineens graait hij naar haar speen, Fenna lacht hard en verbaasd.
    Oh en btw, Remco tijgert er flink op los, komt soms even op handen en knieen, klaar in de kruip-houding. De rest volgt snel denken we.

    De echte reden van luiers in NL is natuurlijk het slechte weer ha!

    Dus lees met plezier en niet meer reageren dan maar :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ah das leuk die Remco, knap dat hij dat nu al doet. volgende keer als we hem zien zal hij al snel over de grond gaan.
      Ik vind het leuk om over jouw thuisfront te lezen en Ton ook dus laat de nieuwtjes maar horen......

      Verwijderen
  4. Oh en de link naar je blogpost was dat ik het interessant vond om de 'stukjes leven' vanuit Vietnam te lezen, waarop ik dus mijn stukje leven even met je deelde. thats it

    BeantwoordenVerwijderen