Vietnam en Cambodja


Vietnam en Cambodja weergeven op een grotere kaart

woensdag 2 mei 2012

De stad is één groot atelier!

Vandaag de laatste en derde dag in Ho Chi Minh City. Het lijkt alsof we hier al weken rondlopen. Het is vandaag nog wat warmer dan gisteren. We denken dik 30 graden. Elke middag gaan we weer terug naar het hotel om even uit te rusten. We hebben inmiddels meer en makkelijker contact met de mensen op straat. Iets kopen doen we het liefste bij de kleinste ondernemer, de straatverkoper, de gehandicapte, de oude vrouw of moeder met kind. Vandaag kwam, na de 'rustige' feestdagen de stad pas goed op gang. Alle winkels en bedrijfjes waren open en iedereen was druk aan de gang op de stoep, in een kamertje of op de straat gewoon langs het verkeer. Ik heb weer vele ambachten gezien op straat. Dat vind ik het meest fascinerend aan de steden in Azië. Het is één groot atelier. Ik ga er graag bij staan om te kijken hoe iemand iets maakt. Zo ontzettend handig zijn deze mensen. Op allerlei manieren proberen mensen de kost te verdienen.
Deze jongen repareert binnenbanden van brommers. Met een klem en vuur wordt het rubber aan elkaar gesmolten. Een stukje metaal van een blikje bier voorkomt dat rubber vast blijft plakken aan de met vuur gestookte klem.
Ton heeft vers suikerriet sap besteld. Je ziet de 'stokken' suikerriet. Het sap ervan is heerlijk!!

2 opmerkingen:

  1. Mooi verhaal, zal het doorgeven aan de garage van onze auto misschien kunnen ze 'm in het vervolg repareren met een blikje ipv onnodige Formule 1 kwaliteit onderdelen. Zo kan 't ook, leuk om weer aan herinnerd te worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja het is ongelooflijk hoe hier alles wordt hergebruikt.....in Indonesie was dat ook zo. Dat krijg je als je geen geld hebt. Er is gewoon nergens geld voor. Wij gaan met alle gemak naar de Hornbach of Gamma.

    BeantwoordenVerwijderen